Bondgenotenlaan 57 Leuven T. +32 16 22 36 83

susan-wilkinson-e-KOb8ud9kY-unsplash

Zachte lenzen

Ben je op zoek naar een aangenaam alternatief voor het dragen van een bril? Zachte contactlenzen geven je een glashelder zicht in combinatie met een optimaal draagcomfort. Vandenbalck Eyecare biedt een ruim assortiment unifocale en multifocale zachte lenzen. Door onze partnership met Lensonline, de grootste aanbieder van contactlenzen online, hebben wij gegarandeerd een grote voorraad van de beste merken contactlenzen. De lenzen worden gratis geleverd in onze winkel of bij je thuis.

Multifocale lenzen

Met multifocale (dag-/ maand) lenzen corrigeer je moeiteloos verschillende sterktes tegelijk. Dichtbij  én veraf scherp zien? Dat doe je voortaan zonder te wisselen van bril of lenzen. Wel vragen multifocale lenzen enige aanpassingstijd. Daarom is het mogelijk om verschillende types te testen. Vandenbalck Eyecare heeft een selectie gemaakt van de beste multifocale lenzen. We bekijken graag samen waar je ogen nood aan hebben.

LENZEN OP MAAT 

Kan je geen vormstabiele of zachte lenzen verdragen? Heb je snel last van oogirritatie of droge ogen? Heb je een specifieke oogsterkte die niet in het standaard lenzengamma zit? We’ve got you covered! Vandenbalck Eyecare bezorgt je een gepersonaliseerde oplossing met contactlenzen op maat. Dankzij een gedetailleerde oogmeting en behulp van een topograaf hebben onze optometristen een volledig beeld van jouw oog en kan het maatwerk starten.

VORMSTABIELE LENZEN

Waarom kiezen voor vormstabiele lenzen? Voor diegenen met hogere sterktes, een onregelmatig hoornvlies of moeite hebben met het dragen van zachte lenzen, bieden vormstabiele lenzen een uitstekende oplossing.

Door hun stevige, zuurstofdoorlatende ontwerp kunnen vormstabiele lenzen hogere sterktes corrigeren met uitzonderlijke precisie. Dit resulteert vaak in een scherper en helderder zicht in vergelijking met zachte lenzen. Bovendien passen vormstabiele lenzen zich beter aan de vorm van het oog aan, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een onregelmatig hoornvlies, zoals bij keratoconus.

Onze ervaren optometristen staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de juiste lenzen die perfect passen bij uw individuele behoeften en levensstijl.

NACHTLENZEN

Wil je overdag scherper zien zonder bril of lenzen? Er gaat een wereld voor je open met nachtlenzen. Heb je snel last van droge ogen door lenzen of allergieën? Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt, zodat je de volgende ochtend zonder oogzorgen de dag kan starten. Nachtlenzen zijn een goede oplossing als je last hebt van je lenzen, door bijvoorbeeld droge ogen. Doordat je overdag geen lenzen draagt, heb je hier dus geen last van. Nachtlenzen geven je comfort en vrijheid wanneer die het belangrijkst is, namelijk tijdens de dag.

LENSONLINE filiaal

Vandenbalck Eyecare is een partner van LensOnline, de meest betrouwbare website voor lenzen in België. Als klant kan je ervoor kiezen om je lenzen zelf online te bestellen maar wij kunnen de bestelling ook in jouw naam plaatsen.

Eerste keer lenzen dragen?

Geen ervaring met contactlenzen? Geen zorgen, de contactlensaanpassers bij Vandenbalck Eyecare maken je wegwijs in het leren inzetten, uitnemen en reinigen van de contactlenzen. Voor een correcte lenssterkte kan je bij ons terecht voor een oogmeting. Met het precieze meetwerk van onze topograaf ben je zeker van perfect afgestelde lenzen.

 

Lenscontroles 

Nieuwe lenzen nodig? Bij Vandenbalck Eyecare in Leuven is de zorg voor jouw ogen van primair belang. Daarom werken we enkel met merken die de beste kwaliteit garanderen. 

Dateert jouw oogmeting al van vorig jaar? Zijn jouw ogen onderhevig aan verandering en behoeven mogelijks andere lenzen? Maak dan nu een afspraak via onze online agenda of neem gerust telefonisch contact op. 

 

 

Lenzen bestellen

Naast een ruim aanbod van brillen, zonnebrillen en sportbrillen is Vandenbalck Eyecare ook gespecialiseerd in contactlenzen. Dankzij een nauw partnership met LensOnline, was lenzen bestellen nog nooit zo makkelijk. Laat jouw lenzen thuis of bij Vandenbalck Eyecare leveren en geniet van voordelige prijzen.

 

Heb je dringend lenzen nodig? Geen zorgen! Wij hebben een uitgebreid assortiment lenzen direct op voorraad, klaar om aan jouw behoeften te voldoen. Of je nu daglenzen, weeklenzen, maandlenzen of multifocale lenzen nodig hebt, we hebben het allemaal. Onze ruime voorraad stelt ons in staat om snel en efficiënt te leveren, zodat je nooit zonder lenzen komt te zitten.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons weten welke contactlenzen je nodig hebt of vermeld simpelweg je naam en wij regelen de rest. Zo kun je snel weer scherp zien en de dag weer helder tegemoet treden.

Contactlensspecialist met scherpe toekomstvisie

Vandenbalck Eyecare werkt uitsluitend met gediplomeerde en ervaren optometristen. Dankzij bijkomende opleidingen implementeert het team voortdurend nieuwe, bewezen technieken in de zorg voor jouw ogen zoals nachtlenzen, lenzen op maat en myopiecontrole bij jonge kinderen. 

Wil je graag lenzen bestellen of een oogmeting laten doen?  

MYOPIE CONTROL 

Myopie, of bijziendheid, komt steeds vaker voor bij kinderen. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen, zoals myopie controle lenzen, om de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen.

Vandenbalck Eyecare staat klaar om te helpen bij het afremmen van bijziendheid bij kinderen met onze kindvriendelijke brillen en lenzen. Wij bieden daglenzen voor kinderen vanaf zes jaar oud, die sterktes corrigeren vanaf -1.00. Deze lenzen zijn volledig veilig en volledig op maat gemaakt voor het comfort van uw kind.

Door het dragen van onze MiSight daglenzen kunnen kinderen genieten van scherp zicht en tegelijkertijd de risico’s van ernstige bijziendheid op latere leeftijd verminderen. Het is een investering in hun toekomstige gezondheid en welzijn.

Onze gediplomeerde optometristen en contactlensaanpassers staan klaar om uw kind te leren hoe ze de daglenzen moeten in- en uitnemen, zodat ze er gemakkelijk aan kunnen wennen. En als lenzen te veel discipline vereisen, hebben we ook kinderbrillen met speciale myopieglazen als alternatief.

Bij Vandenbalck Eyecare streven we ernaar om bijziendheid bij kinderen effectief aan te pakken met oplossingen die passen bij hun leeftijd en levensstijl. Maak een afspraak via onze online agenda om samen de beste opties te bespreken voor de ogen van uw kind.