Bondgenotenlaan 57 Leuven T. +32 16 22 36 83

BIJZIENDHEID AFREMMEN BIJ KINDEREN

Vandenbalck Eyecare helpt bijziendheid bij kinderen afremmen met kindvriendelijke brillen én lenzen. Zo bieden we daglenzen voor kinderen vanaf zes jaar, die sterktes corrigeren vanaf -1.00. volledig veilig, volledig op maat. Vragen lenzen te veel discipline? Dan kan je opteren voor een kinderbril met speciale myopie remmende glazen.

Onze optometristen nemen graag de tijd om jou en je kind wegwijs te maken in de keuze tussen onze verschillende producten om het zicht van uw kind doorheen de jaren te verbeteren.

tip 1: herken het

Bijziendheid herkent je kind zelf lang niet altijd. misschien herken jij zelf één van volgende symptomen: hoofdpijn, vermoeide ogen, in de ogen wrijven, veel knipperen, dichtbij de tv of pc zitten, moeite op school, … Dit zijn alvast de meestvoorkomende klachten. 

tip 2: 20-20-2 regel

Om kinderogen gezond te houden en om de progressie van bijziendheid af te remmen is een gezond leefpatroon belangrijk. Deze handige regel helpt hiermee. 

Na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden ver weg kijken en minimum 2 uur buiten spelen iedere dag.

tip 3: CONTROLE

Ben jij zelf bijziend? Dragen u en uw partner beiden een bril? De kans op bijziendheid bij kinderen neemt toe als (beide) ouders ook bijziend zijn. Factoren zoals erfelijkheid en leefpatroon zorgen voor meer risico op myopie. Ga langs bij de oogarts om de ogen van je kind te laten checken.

Laat je kind al spelenderwijs kennis maken met myopie via onze vR- bril

Aanpak

Digithea zocht naar een oplossing om jongeren op een innovatieve manier bewust te maken voor de gevaren van het langdurig dichtbij kijken naar bijvoorbeeld een scherm. De virtual reality bril, die beschikbaar is bij Vandenbalck Eyecare, stimuleert uw kind om een gedragsverandering te ontwikkelen met behulp van een virtual reality ervaring die aansluit bij deze jonge doelgroep. 

 

 

 

OPLOSSING

De applicatie van de VR-bril bestaat uit twee delen, een informerende animatie en een spel. Tijdens de animatie legt de godin van het zien, Thea, uit hoe het oog werkt. Vervolgens worden de risico’s vermeld en wat uw kind kan doen om deze te beperken. In het spelletje wordt deze 20/20 regel spelenderwijs toegepast. 

Resultaat

Het spel laat zien wat er kan gebeuren met het zicht van je kind als ze zich niet aan de 20/20 regel houden, wat zorgt voor bewustwording en hopelijk een gedragsverandering. Bovendien kunnen jongeren spelenderwijs de 20/20 regel toepassen. Dit verlaagt de drempel om over dit onderwerp te praten en indien nodig een afspraak te maken bij een oogarts en/- of optometrist.