Optimale brillenglazen voor buitengewone kijkbehoeften

OP MAAT GEMAAKTE GLAZEN – Zeiss

Om de juiste keuze voor een nieuwe bril te maken die goed bij uw persoonlijkheid past en waarmee u prettig kijkt, is een advies op maat zeer belangrijk. Net als een maatpak dat perfect aangemeten wordt en daardoor goed zit, kijkt u met een op maat aangemeten bril veel prettiger.

Dankzij een volledig 3D- apparatuur van Zeiss bepalen onze optometristen de objectieve en subjectieve meting van uw ogen tot op 1/100 dioptrie nauwkeurig. Deze zal zorgen voor een op maat gemaakt brillenglas dat uw zicht zal verbeteren zowel overdag als ’s nachts. Denk maar aan een hoger contrast, levendigere kleuren, hogere resolutie en minder verblinding. 

Alle gegevens worden geïntegreerd bij het maken van uw glazen, die in ons eigen atelier worden geslepen.

VISUCORE-500-Product-shot-3-1

ADVIES

Als u eenmaal uw montuur hebt gekozen en de sterkte van uw ogen opgemeten zijn, leggen wij de diverse keuze van brilglazen uit via een adviesprogramma. U kunt denken aan het gewicht en dikte van de verschillende brillenglazen en de zichtprestaties van de diverse glastypen. Dit maakt het kiezen van het juiste brillenglas een stuk eenvoudiger. We begeleiden u graag bij het maken van de juiste keuze aangepast aan uw brilcorrectie en leefpatroon.

Trendy kleuren, technologisch geavanceerde behandelingen en glazen van hoge kwaliteit staan tot uw beschikking. Wil je nog dat tikkeltje meer in jouw nieuwe look? Wij adviseren je graag verder met ons groot assortiment licht getinte glazen. 

Brilglazen met een verhaal

DIGITALE GLASREVOLUTIE

Digitale apparatuur heeft de wereld ontzettend snel veroverd … smartphones, tablets en GPS-systemen maken voor de meeste consumenten deel uit van het dagelijks leven en biedt het menselijk oog nieuwe uitdagingen.

Regelmatig gebruik van digitaal apparatuur is een uitdaging voor het menselijk oog. Door het kijken naar digitale schermen is het aantal overschakelingen tussen ver- en nabijzicht en omgekeerd aanzienlijk gestegen. Dit is zeer veeleisend voor de ciliaire spier van het oog en kan – bij afname van het accommoderend vermogen – tot onscherp zicht, vermoeide of droge ogen en nekproblemen leiden.

De meeste dertigers en veertigers die regelmatig gebruik maken van digitale apparatuur hebben aan het einde van de dag vermoeide ogen en een stijve nek. Daarom hebben wij met ZEISS Digital Lens een productcategorie gecreëerd die perfect beantwoordt aan de behoeften van de klant. 

De digital lens van ZEISS zijn brillenglazen die speciaal ontworpen zijn om aan de zichtbehoeften van dertigers en veertigers tegemoet te komen, die voor het eerst ongemak ervaren bij het nabijzicht. Onafhankelijk van het feit of zij voorheen al een bril met unifocale glazen droegen of niet.

Nachtblind?

Wist u dat… veel mensen onterecht denken dat ze nachtblind zijn? In werkelijkheid is hun oogafwijking ‘s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Dit heeft te maken met de grootte van de pupil. De visucore van Zeiss bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heeft u altijd een optimaal zicht doorheen de dag!

Schadelijk licht? 

Wat is blauw licht?
HEV*licht is alomaanwezig in ons leven. Het kan echter de ogen beschadigen! Bepaalde stralen van LED-lampen – het kunstmatige licht van laagverbruikslampen of waarmee beeldschermen worden verlicht – zijn schadelijk. Zij stralen blauw licht uit, dragen veel energie, zijn onzichtbaar voor het blote oog en desondanks gevaarlijk voor de visuele gezondheid. Hun lichtsterkte is tevens nadelig voor de vorming van melatonine, het slaaphormoon. 

Twéé uur achtereenvolgend werken met een beeldscherm kan al visuele vermoeidheid veroorzaken. Deze lichtbronnen maken deel uit van ons dagelijks leven en zelfs wanneer we de indruk hebben slechts beperkt online te zijn, zijn we ons niet bewust van de werkelijke duur van deze blootstelling.

Hoe kan ik mezelf beschermen?

De stof ‘Luteïne’ is essentieel voor de gezondheid van het oog. Het speelt dus een belangrijke rol in de bescherming van het oog tegen de schadelijke effecten van licht. Deze fundamentele substantie wordt echter niet door het lichaam aangemaakt. Om de luteïne te helpen beschermen ontwikkelde onze glasleveranciers speciale blauwfilter glazen. Deze glazen filteren schadelijke uv-stralen en helpen zo de brildrager te beschermen.

De meting gebeurt door een Riziv-erkende optometrist  in onze winkel.
Wij bezorgen u een mutualiteitsattest. 

Service na- verkoop

6 MAANDEN GEWENNINGSGARANTIE

Wij garanderen u een soepele gewenning aa uw nieuwe bril. Kunt u in deze periode niet wennen aan uw nieuwe glazenn, dan vervangen wij deze kosteloos.

TWEE JAAR KWALITEITSGARANTIE

Wij garanderen  u veel gebruiksgemak en lange levensduur van uw nieuwe bril. als uw bril binnen 24 maanden na aankoop een productiefout vertoont, krijgt u volledig kosteloos nieuwe glazen ter vervanging. 

ALL- IN PLAN

 Bij aankoop van op maat gemaakte glazen geniet u van het All-in plan. Dit houdt in:

• Bij breuk/schade betaalt u 20% van de aankoopprijs op glazen
• Bij verlies of diefstal betaalt u 40% van de aankoopprijs op glazen

De looptijd is max. 3 jaar met max twee vervangingen en/of herstellingen van uw glazen.

B.I.G. vision – elk oog is anders  Rodenstock 

Met de Biometric Intelligent Glasses (B.I.G.) van Rodenstock ervaart u elk dynamisch aspect van het leven. Of u nu onderweg bent of thuis aan het werk bent, uw dag zit vol met verschillende situaties waarin uw zichtsysteem voortdurend aan het werk is om zich aan te passen aan de focusafstand, richting en kijkhoeken.

De B.I.G. Vision van Rodenstock, uitgerust met DNEye-technologie, biedt u een dynamische en natuurlijke kijkervaring die perfect samenwerkt met uw hersenen. Met B.I.G. Vision® kunt u tot wel 40% scherper zien op nabije en middellange afstanden, met helder contrast, een hogere resolutie, levendigere kleuren en minder verblinding bij schemer.

 

Deze baanbrekende technologie berekent verschillende parameters van uw oog met behulp van onze DNEye-scanner. Na deze metingen worden de gegevens digitaal doorgestuurd naar Rodenstock, waar een uiterst gedetailleerde biometrische dataset wordt opgesteld.

Vervolgens worden deze gegevens overgezet naar elk brillenglas, zodat ze perfect kunnen worden toegepast op uw unieke parameters. Met B.I.G. Vision kunt u genieten van een geoptimaliseerde kijkervaring die is afgestemd op uw individuele behoeften en levensstijl. Na het voltooien van het productieproces ontvangt u van ons een gepersonaliseerde QR-code. Door deze code te scannen via de Rodenstock-app krijgt u direct toegang tot al uw brilgegevens. Of u nu thuis bent of op vakantie, met de app kunt u op elk moment uw persoonlijke gegevens raadplegen. 

RECHT OP TERUGBETALING?

Als consument kan je bij de aankoop van brilglazen in aanmerking komen voor een tussenkomst door het RIZIV en ziekenfonds. Kijk na waar je recht op hebt op de website van jouw ziekenfonds:

• CHRISTELIJKE MUTUALITEIT (CM)

• HELAN

• LIBERALE MUTUALITEIT MUTPLUS

• SOLIDARIS

• VLAAMS & NEUTRAAL ZIEKENFONDS